Wednesday, March 5, 2014

YILBAŞI SOFRASI -DEREOTLU KIRMIZIBİBER SALATASI VE KIYMALI KESE BÖREK



yilbasi sofrasi dereotlu kirmizibiber salatasi ve kiymali kese borek 1






Herkese merhaba kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.Bir kaç gün gecikmeli oldu yılbaşı sofram kusuruma bakmayın fotoğrafları anca hazırlayabildim.Burdan yeni yılınızı kutluyorum hepinizin gönüllerinizden  geçen dileklerin bu yıl gerçekleşmesi dileğiyle diyorum ve yılbaşı akşamı için soframı paylaşmaya geçiyorum.






yilbasi sofrasi dereotlu kirmizibiber salatasi ve kiymali kese borek 2






Önce menüme bir göz atalım.


Mantarlı hindi sote


Zeytinyağlı yaprak sarma


Bakla fava


Mayonezli havuç salatası


Kuru cacık


Börülce salatası


Dereotlu kırmızıbiber salatası


Kıymalı kese börek


Kabak tatlısı


Ve hazır aldığım içli köfte ile çiğ köfte 






yilbasi sofrasi dereotlu kirmizibiber salatasi ve kiymali kese borek 3






Sitemde tarifi olan yemekleri kırmızı ile belirttim ,tarifi olmayan kırmızı biber salatası ve kese böreğinin tarifini bu gün vereceğim.İkisi de oldukça pratik ve lezzetli.Önce salatamın tarifine bakalım.






DEREOTLU KIRMIZI BİBER SALATASI






MELZEMELER:






6-7 adet közlenmiş soyulmuş kırmızıbiber


birkaç dal dereotu


zeytintağ


limonsuyu


tuz






YAPILIŞI:






Közlenip soyulmuş kırmızı biberleri ikişer parmak kalınlığında doğrayın.Birkaç dal dereotunu ince ince kıyıp biberlere katın.İstediğiniz ölçüde  yağ ve limonsuyu katıp tuzunu ekleyip harmanlayıp servis tabağına alın.






yilbasi sofrasi dereotlu kirmizibiber salatasi ve kiymali kese borek 4






Gelelim kese börek tarifime.Ben kıymalı olarak yaptım değişik iç malzemeleri kullanarak da yapabilirsiniz.






yilbasi sofrasi dereotlu kirmizibiber salatasi ve kiymali kese borek 5






KIYMALI KESE BÖREK




yilbasi sofrasi dereotlu kirmizibiber salatasi ve kiymali kese borek 6Bu böreği ilk kez yaptım ,tarifi Tümayın mutfağı'nda gördüm.Hem lezzetli hem pratik bir börek olduğu için şiddetle tavsiye ederim.

MALZEMELER:

2 adet yufka

1 su bardağı yağ su karışımı

üzeri için bir yumurta sarısı

200 gr kıyma

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı salça

2 yemek kaşığı sıvıyağ

karabiber

tuz

YAPILIŞI:

Önce iç malzememizi hazırlayalım.Kıymayı bir çay bardağı su ile pişirin çatalla ezerek ufalayın.İçine soğanı küp küp doğrayın yağı katın .Salça ve baharatları ekleyip  yarım çay bardağı su ile pişirin..İç malzemesi soğuyunca börekleri yapmaya başlayın.

Yufkayı düz bir zemine yayın,yarısına yağ +su karışımı sürün.Diğer yarısını üstüne kapatın.Yarım yufka şeklini alacak.Kahvaltı tabağı ile yuvarlaklar kesin.Bir yufkadan beş adet yuvarlak çıkacak.

Her bir parçaya iç malzemesi koyup kese şeklinde elinizle toplayın.Boğaz kısmını folyo ile hazırladığınız uzun şeritlerle bağlayın.Margarinle yağlanmış tepsiye dizin.Diğer yufkaya da aynı işlemi yapınca keselere yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyetolsun.


No comments:

Post a Comment