Malzemeler:
* 1 veya 2 demet arap saçı otu ( 500 gr)
* 200 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan
* Tuz, baharat
Yapılışı:
* Arap saçı otunu yıkayın ve suyunu süzdürün
* Saplarının kalın kısımlarını kesin
* Orta büyüklükle doğrayın
* Bir tencereye etleri koyun
* Üzerine 2 su bardağı su koyun
* Etler suyunu çekene kadar pişirin
* Suyu çeken etlere
* Yağı ilave edin,
* İyice kavurun
* Üzerine kıyılmış soğanları ilave edin ve kavurun
* Kıyılmış arapsaçı oyunu koyun ve iyice çevire çevire sinmesini sağlayın
* Üzerine tuz ve baharat ekleyin
* En son 1 su bardağı kadar sıcak su veya et suyu koyun pişirin
* Otlar pişince ocaktan alın,
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun
NOT:
* Ege bölgesinde çok kullanılan bir ottur.
* Bazı yörelerde Malatra diye bilinir.
* Ben kokusunu sevmem
* Koku sevmeyenler için tavsiye etmem
* Dereotunu benzeyen bir ottur
* İsteyen salça ekleyebilir.
* Tuz, baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Ben tereyağlı yaptım
* Ege yöresinde zeytinyağ ile yapıyorlar.
* Ben ete suyu koyup kaynatıyorum su azalmadan suyunu alıyorum
* Et su olarak daha sonra yemeğe döküyorum.
* İsteyen yerken sarımsaklı yoğurt ilave edebilir.
* Ben pişerken yemeğe sarımsak koydum.
* Biraz yeşil soğan ilave ettim.
* Acı isteyen pul biber serpebilir.
* Kuzu eti çabuk piştiğinden tercih ettim.
* Ayrıca daha lezzetli oluyor.
* Kuzu eti yağlı olduğundan yağ miktarını azaltabilirsiniz.
* Etleri önce kavurarak sonra pişirebilirsiniz.
AĞACA BALTA VURMUŞLAR, SAPI BENDEDİR DEMİŞ:
No comments:
Post a Comment